Nappali szoba szőnyegek

Szőnyegek nappaliba – kölcsönözzön jelleget a térnek

Rendkívül szilárd, praktikus, szép, sokszínű. Ez a vinil szőnyegek csak néhány előnye. Egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Ennek bizonyítéka az, hogy immár nemcsak a hálószobánk vagy gyermekszoba padlóját díszítik, hanem egyre gyakrabban találhatók a konyhában vagy fürdőszobában is. Olyan helyeken, ahol még nemrégen főleg a csempék uralkodtak. Miért változott ez e trend? Hogyan válasszunk szőnyeget nappaliba, de nem csak oda! Súgjuk!

Modern szőnyeg nappaliba – bevált módszer az unalmas tér kiküszöbölésére!

A lakásunkban vagy a házunkban fő helyiség a nappali. Reprezentációs funkciója mellett ez az a hely, ahol közösen töltjük az időt hozzátartozóinkkal és barátainkkal. Ezért a helyiség berendezésénél gondoskodnunk kell a szép és funkcionális megjelenéséről. A nappalinak vizuálisan el kell ragadtatnia, de könnyen takarítható is kell legyen. Ennek köszönhetően ösztönözni fogja a hozzátartozóinkat, hogy több időt töltsenek benne. Már a berendezés kezdeténél olyan hagyományos elemek mellett mint bútorok vagy háztartási és szórakoztató berendezések, érdemes a kellékeket, egyebek a megfelelő szőnyeg kiválasztását is figyelembe venni. Úgy tűnhet, hogy ez egy apróság, de sok meleget vihet be a helyiség berendezésébe. A szőnyeg kiválasztásánál elsősorban a saját és a háziak kényelmére kell ügyelni. Szép motívuma, mintája vagy nem mindennapi grafikája az egésznek csupán gyönyörű koronázását fogja képezni.

A vinil szőnyegek szalonképessé válnak

Modern vinil szőnyegek tökéletesen beilleszkednek minden helyiségbe. Ez pedig a kitűnő minőségnek köszönhetően, mely párosul az eredeti mintákkal. Ez egy praktikus, környezetbarát és egyben szenzációs megoldás a háztartás számára. Biztosan mindenki talál magának valót! A vinil szőnyegek, habosított PVC-vel bevonva 85%-ban PVC-ből és 15%-ban poliészterből készülnek, az utóbbi stabilitást kölcsönöz, a szőnyegek grammatúrája pedig 1000g/m2. Nemrégen funkcionális hibrid padlónak minősítették őket. Miért? Mert nagyon strapabírók és ellenállnak mindenféle szennyeződésnek. Ezen divatos szőnyegek vízálló tulajdonsága gyors és egyszerű tisztítást tesz lehetővé. Ez kétségtelenül lényeges funkcionalitás, melynek köszönhetően a tisztaság megőrzése nem fog már semmilyen problémát jelenteni. Érdemes még egyszer két lényeges előnyt hangsúlyozni, melyek megkönnyítik – vagy meggyőzik a kételkedőket – ennek a meleg kelléknek a kiválasztását a nappaliba. Nincsenek veszélyes vegyi anyagok – egyebek mellett ftalátok - , melyek sok betegséget és egészségügyi problémát okozhatnak. A másik tulajdonság a jó szigetelés. A modern szőnyeg védi a parkettát esetleges karcolás ellen. És milyen esztétikai tulajdonságokat rejt magában az ilyen szőnyeg?

Nappaliba való szőnyegjeink a színek és minták igazi gazdagságát kínálják

A kellemes helyiség öröm a szemnek. Hogyan öltözzük fel tehát a padlónkat a hálószobában? Az így feltett kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni. A megoldás az elrendezéstől, nagyságtól vagy világítástól is függ. Ha a helyiség túlságosan sötét, nem választhatjuk a többi kellékeket ilyen színben. Érdemes arra ügyelni, hogy akár a legkisebb apróság kiválasztásánál az egészet vegyük figyelembe. Ellenkező esetben adott elem nem fog szépen harmonizálni a többivel. És a remek berendezésről legfeljebb álmodhatunk. A szőnyeg megfelelő mintájának / motívumának kiválasztása a fürdőszobába vagy a konyhába nem jár annyi dilemmával, mint hálószoba esetén. Itt már nem az édes tészták, paprikák, napraforgók vagy a kagylókkal, természettel kapcsolatos elemek motívuma mellett döntünk. Bár az utóbbiak választása már nem is olyan távoli. Sőt, sok esetben a sötét- vagy világoszöld vagy kék színek különböző mintákkal, vagy tenger/természet motívumaival díszítve ideálisan igazodnak a hálószoba többi berendezéseihez. Ajánljuk, hogy ismerkedjen meg a színpalettánk és szőnyegmintáink sokféleségével. Rendelkezésre áll az északi, marokkói, etnikai vagy egyéb modern stílus. Azt tanácsoljuk, válasszon eredeti és exkluzív mintákat, melyeknek köszönhetően remekül fogja érezni magát otthon.