Konyhai szőnyeg

Konyhai szőnyeg – szükséges vagy felesleges?

A konyha az egyik legfontosabb otthoni helyiség. Rengeteg időt töltünk benne, egyebek között a kedvenc ételek készítésénél vagy fogyasztásánál. Nem véletlen, hogy mindenki jól szeretne érezni magát benne. Ezért a hagyományos konyhai felszerelések mellett érdemes a részletekről is gondoskodni. Azoknak köszönhetően a helyiség nemcsak szépen, de tisztán is fog kinézni. A szőnyeg egyre több konyhai berendezés esetén elválaszthatatlan részévé vált. És ez jó így! A választás mellett szóló tulajdonságok: meleg, hangulatos, esztétikus. Mire kell tehát figyelmet fordítani a szőnyeg vásárlásánál? Elsősorban a praktikusságra kell ügyelni. A padló konyhában – mint sehol máshol – számos szennyeződésnek és mechanikai sérülésnek van kitéve. Ez különösen a hűtőgép és a tűzhely mellett látható. Ezért elsősorban megfelelő anyagot kell kiválasztani. A futószőnyeg hosszú és sűrű sörtéje biztosan nem válik be. Ilyen szőnyeget naponta többször kellene porszívózni és tisztítani. A legjobb választásnak vinil szőnyeg bizonyulhat.

Mik a vinil szőnyeg előnyei?

Modern vinil szőnyegek nem véletlenül a számos konyhai berendezés slágere. Megkülönböztető tulajdonságaik elsősorban:

  • Szilárdság és ellenálló képesség, egyebek mellett húzással, tépéssel vagy hajlítással szemben.
  • Könnyű tisztíthatóság. Az elszennyezett konyhai szőnyeget elég törlőruhával vagy moppal áttörölni. Annak ellenére, hogy az anyag könnyen tisztítható ajánljuk, hogy a konyhába feliratokkal, csíkokkal vagy egyéb mintákkal díszített szőnyeget válasszon. Egyszínű világos szőnyegen jobban látszanak a szennyeződések.
  • Univerzalitás. A szőnyeg olyan helyiségek mellett mint konyha vagy étkező, tökéletesen beilleszkedik a többi otthoni helyiségekbe is.
  • A következő szintén fontos tulajdonság az, hogy a vinil szőnyeg antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, ezért barátságos az allergiások számára. Praktikus tulajdonságok mellett az esztétikai előnyeit is érdemes megemlíteni. 85%-ban PVC-ből készült vinil szőnyegek az igényes grafikák és fotónyomtatások rajongóinak szemét fogják vonzani.

Tegye melegebbé a konyháját divatos és praktikus szőnyeggel

Ajánljuk, hogy ismerkedjen a szőnyegjeink bő ajánlatával és válassza az Önnek megfelelő motívumot. Döntsön a jó minőség, praktikusság és modern belső elrendezés mellett, ahol Ön és hozzátartozói bájosan fogják érezni magukat. Ha bármilyen kétsége vagy kérdése van a megfelelő szőnyeg vásárlásával kapcsolatban, feltétlenül forduljon a lakásberendezési szakembereinkhez. Tanácsot adunk, súgunk és közösen kiválasztjuk az Ön számára ideális műanyag szőnyeget.