Vinil szőnyegek

Díszítse a helyiségét praktikus vinil szőnyeggel

A vinil szőnyegek teljes egészében műanyagból készülnek. Az összetételükben legtöbb a PVC szál. Emellett, az anyag tízennéhány százalékát szintetikus szálak képezik, melyek a tapadásért felelősek. A sörte kimaradásával együtt ez azt eredményezi, hogy a felületen nincsenek feltételek a por gyűléséhez és a kórokozó mikroorganizmusok fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szőnyegek sikeresen olyan helyeken is használhatók, ahol kis (és nemcsak kis) allergiások tartózkodnak. Az ilyen típusú szőnyegekben nincsenek az egészségre káros ftalátok sem.

Vinil szőnyegek – ideálisak a legfiatalabbak számára

A szőnyeg sima, vinil felülete nagyon könnyen tisztítható is – ezt értékelni fogják a kisgyermekek szülei. A szennyeződések nem hatolnak be a szőnyeg struktúrájába, hanem a felületén maradnak. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük elég a szőnyeget egy enyhe mosószeres vízzel nedvesített törlőruhával áttörölni. Azonban kerülje az erős tisztítószerek használatát, azok ugyanis sérülést okozhatnak a szőnyeg felületén. Egy másik, a szülők számára fontos előny a mechanikai sérülésekkel szembeni nagy ellenálló képesség. A vinil szőnyeg ellenáll a gyermeklábak dübörgésének és a nehéz tárgyak véletlen elengedésével okozott karcolásnak. A vinil szőnyeg biztosan remekül beilleszkedik a gyermekszoba berendezésébe, tekintettel a minták sokféleségére, melyekből nagyrésze a legfiatalabbak számára készült. Sőt, az ilyen szőnyegek sok esetben fantáziás alakokban is kaphatók, ami tetszeni fog a gyerekeinek.

Divatos kellék szőnyeg formájában

Vinil burkolatok jól beválnak a ház többi részeiben is. Köztük olyan tervek találhatók, melyek remekül kiegészítik a modern nappali vagy serdülő szobáját. Széleskörű színpaletta, geometriai, minimalista minták és különböző formátumok elérhetősége révén a szőnyegek ideális kelléket képeznek a modern design trendek szerint berendezett helyiségekhez. PVC védőszőnyegek minden további nélkül felhasználhatók konyhai szőnyegként. Itt kulcsfontosságúnak bizonyul a nedvességgel szembeni ellenálló képesség és a könnyű tisztíthatóság. Akár legmakacsabb foltok a gyümölcsléktől, szószoktól vagy zsír könnyen eltávolítható sima törlőruhával és minden háztartásban található szerekkel. Az ilyen konyhai szőnyeg mellett azért is érdemes dönteni, mert az ajánlatunkban többek között az ételek gazdag világával inspirált számos minta is található. A fürdőszobába való minta kiválasztásával sem lesz probléma. Itt a vízállóság és könnyű ápolás mellett nagyra fogják tartani a fürdőszobai szőnyegekre jellemző csúszásgátlást és stabilitást. Ezzel nincs még vége azon helyiségek listájának, ahol vinil szőnyegek alkalmazhatók. Azok szilárdsága, könnyű tisztíthatósága és gazdag mintaajánlata révén a szőnyegek remek kellékek az előszobába, folyosóba vagy kamrába. Egy outdoor szőnyeg aggodalom nélkül használható a kazánházban, garázsban vagy pincében is. A terasz szőnyeg anyaga nem tűzveszélyes, a kazánban lerakodott anyagok pedig könnyen eltávolíthatók.