Padlóvédő székalátétek

Ez egy egyéni dolog – egyesek a szalagparketta, mások fapadló vagy klasszikus burkolatok mellett döntenek. Egy biztos, a kiválasztott padlótípustól függetlenül a padlóról gondoskodnunk kell, ne hogy megsérüljön. A székek és forgó fotelek használata karcolja a padló felületét, ezért a megfelelő védelmére kellene gondolnunk. Hogyan csináljuk? Úgy tűnik, hogy a legjobb megoldás egy szék alátét lesz.

Hogyan válasszunk megfelelő szőnyeget szék alá?

A vinil szőnyeg elhelyezhető fotel, konyhai vagy forgó irodai szék alatt. A szőnyegek sok mintával készülnek, hogy könnyeb lehessen a berendezéshez igazítani. Az ilyen védőszőnyeg rendkívül szilárd vinilből készül. A szőnyeg kis vastagsága semmilyen módon nem befolyásolja a padló mindennapi használatát. A szék alá való szőnyegeknek köszönhetően elkerüljük a karcolásokat vagy komolyabb sérüléseket a padlón. Sőt, a jó és szolid szőnyeg az irodai fotel alá a szennyeződések ellen is képes a padlót védeni. A védőszőnyeg alkalmazása az irodai fotel alá egy biztosabb, olcsóbb és gyorsabb eredményeket hozó megoldás a padlóvédelem más módszereivel, pl. lakkbevonattal összehasonlítva. Ha már a védőszőnyeg alkalmazása mellett döntöttünk, akkor annak kiválasztásánál néhány fontos szempontra kell ügyelnünk.

A fotel alá való szőnyeg kiválasztásánál figyeljen néhány szempontra

Az első és legfontosabb szempont a méret. A szőnyegnek olyan felületet kell lefednie, amelyen a székünket legtöbbször mozgatjuk. Nézze meg tehát a forgószékének vagy foteljének alapját és méreteit. Becsülje meg az íróasztal méretét is. Kényelmes használat érdekében a szőnyeg részben az íróasztal alatt kell elférjen. Ügyeljen arra is, hová mozog a fotel. Biztonságos egy plusz margót feltételezni, hogy biztosak legyünk abban, hogy a fotel nem hajt a kerekeivel a padlóra. Néhány formátumot ajánlunk, melyek maximális használati komfortot hivatottak biztosítani. A következő fontos szempont az anyag. Ellenálló kell legyen sérülésekkel és karcolásokkal szemben, mivel a védőszőnyeg egyben díszelem is. A szőnyegjeink strapabíró poliészter szövetből készülnek, így a szőnyeg és a padló szép megjelenése hosszú ideig élvezhető.