Kültéri szőnyeg a teraszra, erkélyre

Külső szőnyegek teraszra, verandára, erkélyre

Ha a terasz berendezésénél egy hagyományos szőnyeg mellett dönt, akkor kemény küzdelemnek néz elébe a szennyeződésekkel és nedvességgel, a győzelem esélyei pedig nem nagyok. Ez azonban nem azt jelenti, hogy hasonló problémákat elkerülése érdekében le kell mondania a meleg és kellemes alapzatról, amelyen akár mezítláb is komfortosan járhat. Hogyan válasszunk egy ideális terasz szőnyeget vagy kerti külső szőnyeget? A terasz vagy az erkély nem a legjobb hely egy szőnyeg számára. A nedvesség, por, növényporok, rovarok, sár vagy napsugarak csak néhány olyan tényező, ami negatív hatással van a szőnyeg állapotára. Olyan problémák elkerülése céljából, mint fakulás, mechanikai sérülések, penész vagy makacs szennyeződések, olyan modellt érdemes kiválasztani, melynek specifikája lehetővé teszi a kültéri használatát. Ezeket e követelményeket elsősorban a polipropilénből készült külső szőnyegek teljesítik, melyek megjelenése és faktúrája a hagyományos szőnyegek illúzióját kelti. Azoktól eltérően azonban könnyen tisztántarthatók, aminek nagy a jelentősége, ha a teraszon cipőben járunk. A poliészter szövetből készült szőnyegek egy habosított PVC bevonattal rendelkeznek és remekül néznek ki. A minták gazdag választékát kínáljuk, melyek között megtalálhatók a visszafogott színűek és az élénk, telített színekben készült minták egyaránt.

A terasz szőnyeg legfontosabb jellemzői

Ami fontos, a poliészter szövetből készült szőnyeg nem fakul a napsugarakkal való érintkezés miatt és hosszú ideig megőrzi a szép megjelenését. Nem szívja fel a nedvességet sem, mosás után pedig nagyon gyorsan szárad. Emellett az anyag hypoallergikus tulajdonságokkal is rendelkezik. A mikroorganizmusok és az atkák nem fejlődhetnek a felszínén, ami óriási jelentőségű a nedves és nem mindig tiszta környezetben. A terasz burkolatok sima felülete semmilyen gondot nem okoz tisztításnál, elég a finom mosószeres vízzel nedvesített törlőruhával áttörölni. A sörték elmaradása azt jelenti, hogy nem fejlődhetnek a baktériumok, gombák vagy atkák és nem halmozódhat a homok, sár vagy por. A PVC szőnyeg ellenáll a nedvességnek és a mechanikai sérüléseknek, és kellemes tapintású – így akár mezítláb is sétálhat rajta.

Terasz szőnyeg kiválasztása – modern vagy hagyományos?

Teraszon vagy erkélyen a szőnyegnek nemcsak strapabírónak, de funkcionálisnak is kell lennie. Ugyanígy fontosak a vizuális tulajdonságai is. Szerencsére a megfelelő mintát nem nehéz megtalálni. Függetlenül attól, hogy Önt a modern, skandináv bútorokhoz illő geometrikus minták, vagy inkább rusztikális ajánlatok érdeklik – biztosan megtalálja az Ön szobájába valót. Vinil szőnyegek válogatásánál ügyeljen arra, hogy a terasz elrendezése a nappalinak egyfajta meghosszabbítása legyen, ami megegyezik a legújabb berendezési trendekkel. Egy másik, szintén népszerű stílus az erkélyek és teraszok berendezésénél a boho stílus, melynél a vinil szőnyegek megjelenése eredeti jellegű, és színeivel nemcsak a háziakat, de a vendégeket is elbűvöli. Az ajánlatunkban különböző mintákat és színeket talál, így biztosan kiválaszthatja a kedvenc terasz- vagy erkély szőnyegét.