Öntapadó vinil csempe

Ha azon gondolkozik, hogyan felújíthatná a padlóját otthon – leginkább a költséges felújítási vállalkozó igénybevétele nélkül – érdemes megfontolni a vinil csempe alkalmazását. Az ún. PVC lapok a padló befejezésének egyre népszerűbb módja. Nincs ebben semmi furcsa. Vonzza a szemet, egyszerű módon képes megváltoztatni a lakás megjelenését, ráadásul önállóan fektethető. Nemrégen még, ha padlót akartunk díszíteni, választanunk kellett a közismert kerámialapok és szalagparketta közül. Ehhez most felhasználhatjuk a PCV csempeet is. Az öntapadó padlópanel egy ideális anyag a padló gyors és önálló felújításához. Kulcsfontosságú, hogy a PVC csempéket külső segítség nélkül fektethetjük a padló régi anyagán. Elég jól zsírtalanítani, hogy az öntapadó vinil csempék jól tapadjanak a padlóhoz. Ezt követően csak a vinil lapok elrendezése és ragasztása van hátra. Az öntapadó vinil padló panel két rétegből áll. Az alsó réteg a rugalmas PVC, aminek köszönhetően a panel tartós és szilárd. Rajta van a felső réteg, amire a kiválasztott motívumot nyomtatják.

Öntapadó vinil csempe tetszőleges mintával

Éppen a tetszőleges minta rányomtatásának lehetősége a vinil csempe rendkívül lényeges előnye. Ennek köszönhetően a csempe a motívumok korlátlan halmazából válogathatók. A saját ízléstől és azon helyiség berendezésétől függően, ahol felhasználni akarjuk a csempeet, választhatunk fa, beton, márvány, természet, mozaik, szép orientális minták, absztrakció vagy akár gyermek motívummal rendelkező csempe közül. A nyomtatás szabadságának és a motívumok széles skálájának köszönhetően biztosan megtaláljuk a szobánkba vagy konyhánkba való öntapadó csempeet. Rendkívül lényeges az a tény is, hogy a vinil lapok elegáns megjelenése és specifikája lehetővé teszi, hogy azok minden helyiségben felhasználhatók. A padló PVC csempeből a legtermészetesebb helyiségekben – konyhában vagy fürdőszobában – fektethető, de nemcsak ott. Semmi akadálya annak, hogy a kiválasztott mintával ellátott vinil csempékkel a folyosó, nappali vagy hálószoba padlóját díszítsük. A vinil csempe tulajdonságai lehetővé teszik azok gyermekszobában való biztonságos felhasználását is. Annaál inkább, hogy érdekes gyermekminta kollekcióval rendelkezünk a PVC lapokhoz.

Biztonságos és ellenálló PVC lapok

A vinil csempe padlóra történő választása mellett szóló nagyon lényeges kérdés a tulajdonságok. Az egyik legfontosabb a nedvességgel szembeni ellenálló képesség, melynek köszönhetően egyre gyakrabban a hagyományos kerámiacsempe alternatívájaként alkalmazzuk olyan helyiségekben mint konyha vagy fürdőszoba. A kiöntött víz vagy más folyadék vinil csempe esetén semmilyen problémát nem jelent. Elég csak letörölni. Hasonló a helyzet más helyiségek esetében, mint pl. étkező, nappali vagy gyermekszoba. Mindenkivel előfordult már, hogy valamilyen folyadékot öntött ki, majd pedig aggódott a fapadló állapota miatt. Öntapadó PVC lapok esetén ezzel nincs semmi probléma. Természetesen a kerámialapok is letörölhetők. Azonban a PVC lapoknak más előnye van. Mégpedig melegek és szilárdabbak. A hagyományos csempékkel szemben a PVC lapok jobban vezetik a hőt, így maga a járás az ilyen padlón sokkal kellemesebb. Itt érdemes megemlíteni, hogy a vinil csempe padlófűtésre is szerelhetők. Másodszor pedig a PVC padlócsempe látszat ellenére a hagyományosoknál szilárdabbak. Egy nehéz tárgy leesése a konyhában vagy fürdőszobában legtöbbször azzal jár, hogy a csempén repedés vagy törés keletkezik. Vinil lapok esetén ilyen veszély nincs. PVC csempe ellenállnak a karcolásnak és kopásnak is. Minőségi anyagok és digitális nyomtatás alkalmazása a lapok szilárdságát szavatolja. A gyakran látogatott helyiségekben sem kell tartanunk a motívum kopásától vagy a csempe szilárdságától. A PVC padlócsempe egy másik előnye a kerámialapokkal szemben az, hogy a vinil különleges tulajdonságainak köszönhetően a PVC csempék gyakorlatilag semmilyen hangot nem adnak ki, amikor rajtuk járunk. Ez egy olyan előny, amit érdemes figyelembe venni a csecsemő szobájába való padló kiválasztásánál. Akinek van vagy volt gyereke, aki gyakran és könnyen ébredt fel, az tudja mennyire fontos ez.

Vinil csempe mint fali dekoráció

Az öntapadó vinil csempe a modern és divatos helyiségek befejezésének egy rendkívül érdekes és hatásos módja. Falra ragasztott vinil lapok az egyik legdivatosabb megoldás az utóbbi időben. A lakásberendezők egyre gyakrabban használják a legpresztízsesebb és divatos tereknél. Ami fontos, nemcsak a padlókon, hanem a falakon is alkalmazzák. Ennek elképesztő a vizuális hatása, és bázisul szolgál a további berendezésnek. A minták sokféleségének köszönhetően a fali vinil csempe modern, indusztriális, klasszikus vagy retró stílusú helyiségekben is felhasználhatók. Vinil lapokkal az eddigi csempék is lefedhetők a konyhában vagy fürdőszobában, ami hasonlóan mint padló esetén lehetővé teszi a helyiség megjelenésének gyors és viszonylag olcsó megújítását. A lapokat felhasználhatjuk az új helyiség berendezésének tervezésénél, ahol a klasszikus dekorációkat PVC lapokkal helyettesíthetjük. A vinil lapok univerzális jellegének köszönhetően a lakás berendezésének stílusától függetlenül alkalmazhatók. Beton motívummal rendelkező öntapadó vinil csempe ideális választás a loft vagy indusztriális stílusú, a régi gyárakra és raktárokra emlékeztető lakásokba. Éppen ott a nyers beton vagy lemez motívuma a padlón vagy a falon mutat a legjobban. Modern berendezésekhez viszont felhasználhatók az absztrakciós, márvány vagy geometrikus mintákkal rendelkező motívumok. A klasszikus, retró vagy vintage stílust kedvelő tradicionalisták számára ajánljuk a PVC lapokat szép és színes orientális mintákkal, a portugál kerámia motívumait vagy a növény és virág mintákat tartalmazó csempeet. Mint látható, a motívumok gazdag választéka és a vinil csempe kétségtelen előnyei lehetőséget adnak a padló és a falak hatásos berendezésének kialakítására, gyakorlatilag minden helyiségben.