Kültéri szőnyegek – marokkói minta

Marokkói szőnyegek mint külső dekoráció

Marokkói stílusú terasz szőnyeg a 2020-as tavaszi/nyári szezon igazi gyöngyszeme. Geometrikus kompozíciók, gyönyörűszép mozaikok és berberi minták nem csak a háziak és vendégek számára lenyűgözőek, de szépen illeszkednek a többi berendezésekhez. Funkcionalitásuknak köszönhetően az erkély szőnyegek védik a padlót mechanikai sérülések és szennyeződések ellen. Marokkói minta egy népszerű motívum, melynek gyökerei a napos Marokkóból származó egzotikus mintázatban találhatók. A marokkói lóhere szőnyeg gyakran díszíti az erkélyt és a teraszt. A lóhere minta annyira finom, hogy szeretni fogják a trópusi klímák és a skandináv nyers belterek rajongói egyaránt.

Beválnak-e a pvc szőnyegek a kertben és a teraszon?

Terasz szőnyegek egy modern megoldás azok számára, akik egyszerű és kényelmes opciót választanak. A vevői elvárásoknak elébe menve olyan szőnyegeket készítettünk, melyek kint is remekül beválnak. Annak köszönhetően, hogy a felületükön nem gyűlik a por és a szennyeződések, ideális dekorációs elemekké válnak allergiások számára, akiknek tiszta térre van szükségük. Az anyag, amiből készülnek a marokkói stílusú szőnyegek, ellenáll a mechanikai sérüléseknek és a penésznek, ezért hosszú ideig külső dekorációként fog szolgálni. A marokkói lóhere egyszerűségével elbűvölni fogja a háziakat és a vendégeket egyaránt. Az afrikai design évek óta behatol az otthonainkba akár a rusztikális stilizációkban, akár az eredeti fali maszkok formájában. A marokkói mintás szőnyegek egy következő trend, ami állandó helyet foglal el a belső és külső terek berendezésénél. Érdemes a mostani divatot kihasználni és magunk számára a legjobb opciót választani.

Modern szőnyegek teraszra

Összehasonlítva a hagyományos szőnyegekkel, a vinil szőnyegek árban és vizuálisan kedvezők, a korlátlan motívum és szín választási lehetőségeknek révén is. A négyszögletes pvc szőnyegek univerzálisak és minden teraszra alkalmasak, kis súlynak köszönhetően könnyen mozgathatók egyik helyről a másikra. Vinil szőnyegek két csoportra oszthatók: az első fajta teljesen sima, ez a típus jól beválik főleg kint, pl. a kerti lugasban vagy a teraszon. Ezek a védőszőnyegek nem áznak át, nem fakulnak, nem penészesednek, ellenállnak a sártól vagy homoktól származó mikrosérüléseknek. Tisztításukhoz elegendő a nedves törlőruha és kevés finom mosószer. A nyomtatás magas minőségének köszönhetően nincsenek rajtuk éles befejezések és sorják, így kellemes a mezítláb járás vinil szőnyegeken. Kerek alakú vinil szőnyegek egy ideális megoldás a panelházakban található erkélyekre, ahol korlátozott a felület. Utánozhatatlan bájt kölcsönöznek, egyben védik a betoncsempéket tűző nap vagy eső ellen. Tulajdonságuknak köszönhetően állandó helyet foglalhatnak a kerti lugasok és teraszok díszítésében. Ez egy úttörő megoldás, mely optimális védelmet és nem mindennapi megjelenést nyújt az padlózatnak.