Boho szőnyegek – egyedi hangulat művészi csavarral
Oct, 19 2023   |   Trendek és inspirációk

Boho szőnyegek – egyedi hangulat művészi csavarral

A Boho stílusú belsőépítészet jelenleg az egyik legnépszerűbb. Ez a szigorú normák és szabályok hiánya miatt történt az ilyen stílusú terek tervezésekor. Ez az alkotói szabadság lehetővé teszi, hogy a tervezés során szabadjára engedjük fantáziánkat.

Divatos boho szőnyeg modern és klasszikus terekbe

A bohó stílusú belső teret szövetek, műalkotások, tükrök, fabútorok, növények és egyéb dekorációs elemek töltik meg, amelyek stílusos káoszt teremtenek. Egy ilyen térnek eredeti, a bohém stílusra utaló szőnyegeket is tartalmaznia kell. Megváltoztatják a szoba megjelenését és hangulatát, harmonikusan illeszkedve az egész helyiségbe.

Boho szőnyegek

A boho szőnyegek szépsége, hogy hagyományos és modern terekbe is beilleszthetők. A belső térben történő használatukkor nem kell kötelességnek éreznie bizonyos szabályok betartását, így ezeknek köszönhetően könnyedén létrehozhat egy remek elrendezési kombinációt.

Szőnyeg nappaliba, tinédzser szobába, rojtokkal, bézs vagy vinil? Függetlenül attól, hogy melyiket választja, meglepetés eleme lesz otthonában. A szőnyeg mélységet és melegséget ad, így kiegészíti a belső teret és harmonizál annak esztétikájával.

Boho szőnyegek

Boho stílusú szőnyeg gyerek- és tinédzser szobába

A Boho stílusú szőnyegek színesek és mintázottak. Tele mulatságos formákkal és különféle etnikai kiegészítőkkel, remekül mutatnak majd gyerekszobában és ifjúsági térben.

Ha gyerekszobába választunk szőnyeget, érdemes odafigyelni a marokkói vagy trópusi mintájú szőnyegekre. Ha a helyiségben a falakat világosabb árnyalatokban tartják, a jellegzetes, sokszínű motívumú boho szőnyeg tökéletesen kiemeli az egész elrendezést.

Boho szőnyegek

A fiatalok szeretik az eredetiséget, a függetlenséget és a szabadságot, ezért szobájuk kialakításakor ügyeljen az egyedi dolgokra. Az ilyen kiegészítők minden bizonnyal keleti vagy újrahasznosított szőnyegek lesznek.

A vinil szőnyegek tökéletesek az igényes felületekre

Olyan bohó stílusú szőnyeget keresel, amely nemcsak tökéletesen illeszkedik tered dekorációjába, hanem tartós és könnyen tisztítható is lesz? A vinil szőnyegek teljes egészében műanyagból készülnek. A poliészter egy nagyon strapabíró anyag, amely tökéletes a gyakran látogatott helyekre, ahol könnyen szennyeződik.

Boho szőnyegek

A bakelit szőnyeg remek dekorációja lesz az allergiás otthonok számára is, erről olvashat az „Van-e annak értelme, hogy egy allergiás személy szobájába szőnyeget vásároljunk?” című cikkben. Mivel vinil felületük sima és könnyen tisztítható, nem halmozódnak fel rajtuk por és egyéb allergének.

A boho motívumú PVC szőnyeg garantálja a funkcionalitást és az esztétikát egyben. Ennek köszönhetően gyors és hatékony metamorfózist hajthat végre, amely tükrözi a botanikai stílus iránti szenvedélyét.