Külső szőnyegek – mire kell ügyelni az erkélyre, teraszra vagy kertbe való szőnyeg vásárlásánál? Praktikus minitanácsadó
Aug, 3 2020   |   Trendek és inspirációk

Külső szőnyegek – mire kell ügyelni az erkélyre, teraszra vagy kertbe való szőnyeg vásárlásánál? Praktikus minitanácsadó

Szép és eredeti szőnyegek mindig is kívántak a helyiségeinkben. Ezek a modern kellékek az esztétikai tulajdonságaik mellett komfortérzetet is biztosítanak a lábunknak. Nem más a helyzet külső szőnyegek esetében. Nem csoda tehát, hogy szívesen látják nemcsak a teraszon, verandán vagy erkélyen, de egyre gyakrabban a kertben is. Külső szőnyegeket általában valami más – pl. kerti bútorok vagy nővények – vásárlása kapcsán veszünk. És éppen a másik termékek vásárlása legtöbb időt vesz igénybe. Ha már elérkezik az idő és szőnyeget kell kiválasztani, a többségünk első sorban a színre, mintákra és nagyságra figyel, a praktikus tulajdonságok pedig háttérbe szorulnak. Mit kell tehát figyelembe venni a megfelelő külső szőnyeg kiválasztásánál? Hogyan válasszunk olyan szőnyeget, ami több éven át marad velünk? Ismerje meg a választ a legfontosabb kérdésekre és válasszon jól.

Jó ötlet egy szőnyeg az erkélyen és teraszon?

Erkély, terasz, kert – ezekkel a helyekkel kapcsolatban a kellemes pihenés jut eszünkbe. Attól függetlenül, hogy a hozzátartozóinkkal találkozunk ott, vagy magunk töltünk sok időt egy csésze kávéval vagy jó könyvvel – gondoskodnunk kell arról, hogy ezek a helyek ugyanolyan jól mutassanak, mint a többi helyiségeink. Stílusos bútor és virágok – ez az elrendezés alapja, melyet érdemes divatos és praktikus szőnyeggel kiegészíteni. A külső szőnyegek választéka óriási, a mintáktól és színektől kezdve a fajsúlyig és nagyságig. Látszat ellenére a szépen kinéző szőnyegek többsége nem teljesít olyan alapvető funkciókat mint egyebek mellett a tartósság és a nedvességgel és szennyeződésekkel szembeni ellenálló képesség.

Szőnyeg az erkélyen és a teraszon

Díszítse a teraszát egy stílusos és funkcionális vinil szőnyeggel

A csúnya padló és betonlemezek az erkélyen vagy teraszon legtöbb esetben egy jó impulzus a szőnyeg vásárlásához. Jól beválik a szőnyeg akkor is, ha sok időt töltünk a friss levegőn barátainkkal és gyermekeinkkel. Elvégre nemcsak arról kell gondoskodnunk, hogy szép és hangulatos legyen a hely, hanem praktikus szempontokat is figyelembe kell vennünk. Éppen ezért tűnik úgy, hogy a vinil szőnyeg egy telitalálat?! A válasz egyszerű – magában egyesíti a legjobb kivitelezési minőséget, a hihetetlen színek és motívumok pedig csodaszép befejezését jelentik.

Méretek, szín, minta, anyag … – milyen szőnyeget válasszunk?

A keresést az anyagtól kellene elkezdeni, amiből készült a szőnyeg. Első sorban lebeszélnénk olyan szőnyeg vásárlásáról az erkélyre vagy kertbe, ami természetes szálakból készült. Ezek a szőnyegek ugyanis nem képesek az időjárási viszonyoknak ellenállni (forró napok vagy eső), ez pedig egy kulcsfontosságú tulajdonság, amire ügyelni kellene a külső szőnyeg vásárlásánál. Olyan szőnyeg kiválasztását ajánljuk, aminek az összetételében műanyag, pl. habosított PVC bevonatú poliészter. PVC szőnyegek nemcsak az időjárási viszonyoknak, hanem a mechanikai sérüléseknek is ellenállnak. Emellett nem lesz problémánk a szennyeződések gyors és hatékony tisztításával sem. Minőség mellett az ilyen típusú szőnyeg kiválasztása azért is ajánlott, mert kellemes tapintású – biztosan kellemes pihenés és kikapcsolódás lesz a lábainknak – és bő szín- és mintaválasztékban kapható.
Ha divatos szőnyeget keres a lakásba vagy házba, feltétlenül olvassa el a „Milyen minták és színek a legnépszerűbbek vinil szőnyegeknél 2020-ban?” c. cikket.

Milyen szőnyeget válasszunk

Eredetiség és időtlenség

A szőnyeg elhelyezése a kertben vagy az erkélyen nem okozhat problémát. Berendezheti a szabad felület egy részét, pl. az ülőgarnitúránál és virágcserepeknél, vagy letakarhatja az egész padlót. Minden a már berendezett tértől és az Ön elképzeléseitől függ. Azonban a minták és színek óriási választéka szédüléshez vezethet. Rendelkezésre állnak eredeti geometriai, orientális, marokkói vagy boho minták. Vintage és loft stílusú vinil szőnyegek szintén nagy népszerűségnek örvendenek. Ha Ön a szokatlan és színes minták rajongója, akkor biztosan talál magának valót. Ha viszont kissé csillapítani kívánja a színes terét, válassza a futószőnyeg egységes színét. Csak emlékezzen arra, hogy a vinil szőnyegnek illeszkednie kell a többi díszhez és bútorhoz a teraszon.
Tudja már, milyen szőnyeg válik be a teraszon és az erkélyen? Látogasson a decormat.hu oldalra és nézze meg, milyen más kellékek kölcsönözhetnek jelleget a helyiségeinek.


Hogyan tisztítsuk a szőnyeget?