Kerek vagy négyszögletes szőnyeg? Hogyan válassz a térhez illőt
Dec, 18 2023   |   Blog

Kerek vagy négyszögletes szőnyeg? Hogyan válassz a térhez illőt

Tudod, az egyik leggyakoribb tervezési dilemma az örök vita a kör vagy a szögletes szőnyeg kiválasztása között. Ki gondolta volna, hogy a szőnyeg alakja ennyi gondolkodást válthat ki? De hidd el, így van. Ma mélyebbre ásunk ebben a tervezési rejtélyben, és megtudjuk, mi a legjobb a tered számára.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget?

A méret számít

Először is, függetlenül az alaktól, a szőnyeg mérete kulcsfontosságú. Ha a szőnyeg túl kicsi, úgy tűnhet, mint egy rosszul elhelyezett lábtörlő. Túl nagy? Elárnyékolhatja a szoba többi elemét. Mindig mérje meg a szobáját és azon területet, amelyet szőnyeggel szeretne borítani, mielőtt megvásárolná. És ha kétségei vannak, mindig válassza a kissé nagyobb méretet - könnyebb a széleket összehajtani vagy megcsípni, mint megbánni egy apró szőnyeget!

Vegye figyelembe a bútorokat

A bútorok jelentős szerepet játszanak a megfelelő szőnyeg kiválasztásában. Van egy kerek étkezőasztala? Egy kerek szőnyeg jobban kiegészítheti. Lineáris és szögletes nappali elrendezése van? Egy szögletes szőnyeg valószínűleg probléma nélkül illene.

 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 

Funkcionalitás a forma felett

Emlékezzünk arra, hogy a szőnyegek nem csak esztétikai kérdés. Gondolni kell a funkcionalitásukra is. Gondoljon a forgalomra, amit a szőnyeg elvisel. Egy bonyolult, finom kerek szőnyeg talán nem a legjobb választás egy nagy forgalmú területen.

Melyik helyiséghez illik a kerek szőnyeg?

A kerek szőnyegek tökéletesen alkalmasak egy kis lágyításra azokban a területeken, ahol az egyenes vonalak és éles élek dominálnak.

  • Hálószobák: Próbált már elhelyezni egy kerek szőnyeget az ágy alá? Puhább és lazább légkört ad a helyiségnek.
  • Olvasósarkok: egy kerek szőnyeg, egy kényelmes szék, egy állólámpa és a kedvenc könyve. Mondanom kell többet?
  • Gyerekszobák: A gyerekek imádják az egyedi alakokat. A kerek szőnyegek fantasztikus kiegészítői lehetnek a játék- vagy tanulóhelyeknek.
 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 

Hol illik a szögletes szőnyeg?

Beszéljünk most a szögletes szőnyegről - az időtlen klasszikusról. Az egyszerű vonalak és az ismerős alak miatt ez sokak kedvenc modellje.

  • Nappalik: Egy szögletes szőnyeg meghatározhatja a pihenőterületet, különösen a nyitott tervű terekben. Mint egy horgony, összeköti a különböző bútorokat.
  • Étkezők: Egy nagy szögletes szőnyeg az étkezőasztal alatt gondoskodik arról, hogy a székek a szőnyegen maradjanak, még akkor is, ha kihúzzákőket.
  • Folyosók és előszobák: általában hosszúak és keskenyek, ezért a szögletes futószőnyegek az ideális választás.
 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 
Kerek vagy négyszögletes szőnyeg?
 

Divatos szőnyegek - szögletesek vagy kerek?

Végül az, hogy szögletes vagy kerek szőnyeget választ, személyes preferenciától és a tered specifikus igényeitől függ. A tanácsunk? Maradjon hű ahhoz, ami helyesnek tűnik. Vegye figyelembe a terében lévő meglévő elemeket, a szőnyeg funkcióját és természetesen azt, amit személyesen szeret. Végül is az otthona tükröznie kell Önt!

A kerek vagy szögletes szőnyeg közötti választás szórakoztató tervezési kaland lehet. Mindkettőnek megvan a maga varázsa és helye. És ne feledje, hogy a belsőépítészet világában a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Néha a legjobb terek a tiszta ösztönből születnek. Bízzon tehát az ösztöneiben, és hagyja, hogy a területe ragyogjon!