Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?
Apr, 18 2023   |   deko tippek

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

A ház előtti terasz egy remek lehetőség a szabad tér adta örömök élvezetére a friss levegőn. Kialakításával otthona értéke is emelkedik. A nyitott tér lehetőséget kínál valami különleges és egyedi létrehozására. Terasz kivitelezését tervezi? Segítünk! Íme néhány ötlet a terasz kialakításához többféle stílus mentén.

Gyakorlati útmutató - kert és terasztervezéshez

A terasz kialakításának előkészítése nem könnyű feladat. Ezt a néhány lépést követve megtudhatja, hogyan hozza létre és rendezze el a külső teret.

Fontos, hogy eldöntse, talajon fekvő vagy moduláris teraszt szeretne-e. A talajon fekvő teraszok a legnépszerűbbek, és általában fából, betonból vagy térkőből készülnek. A cube teraszok kisebbek, és leginkább a városi környezetben találhatók meg, ahol kevés a fa vagy a növényzet.

Itt az alkalom, hogy eldöntse, hogyan is nézzen ki a terasza. Szeretné például, hogy a helyiségből tolóajtó nyíljon a szabadba? Vagy inkább nyitottabbat, erkélyhez hasonlót választana? Széles a lehetőségek tárháza! A legjobb, ha az online galériákból merítünk inspirációt, és kiválasztjuk azt a terasztípust, amelyik leginkább megfelel az elvárásainknak.

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

Jó ötlet lehet ezt megelőzően egy kutatást végezni a helyi viszonyok között jól fejlődő növénytípusokról, hogy ennek megfelelően tudjon számolni velük a tervezés során.

Hogyan tervezzünk a stílusunkhoz illő teraszt? Eredeti berendezés és esztétikus kiegészítők

A terasz díszítése hívogatóbbá teszi a kültéri pihenőt. A terasz berendezésének legegyszerűbb módja természetesen a cserepes növények használata, de mi a helyzet a többi extrával? Megmutatjuk, hogyan alakíthatja teraszát kényelmes pihenőhellyé.

Mit szólna egy skandináv stílusú teraszhoz?

A skandináv stílus meglehetősen egyszerű és takarékosan berendezett, így egy ilyen esztétikával kialakított teraszon mindenekelőtt a kényelmes és funkcionális kültéri bútorokra és a cserepes növényekre kell helyezni a hangsúlyt.

A legfontosabb dolog a tér bútorokkal történő kiemelése. Döntse el, hogy hová állítja az ülőalkalmatosságokat, az asztalt és a nagyobb cserepes növényeket - gondoskodjon a hely jó megvilágításáról. Ha falat tervez a teraszra, a fémből vagy a kőből készültek a legjobbak.

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

A skandináv dizájnban a minimalizmus a kulcs, ezért ne essünk túlzásba a dekorációs elemekkel, de ne féljünk kísérletezni a textúrákkal és a semleges színekkel sem. Helyezzen kényelmes párnákat és melegebb ágytakarókat az ülésekre. Kiegészítő fények, például lámpások és a faasztal alá helyezett trópusi mintájú vinil szőnyegek is remekül fognak mutatni.

Hogyan rendezzünk be egy teraszt boho stílusban?

A kényelmes bútorok, a sok színes minta, a természetes anyagokból készült kiegészítők mind hozzájárulnak a boho stílusú terasz berendezéséhez. Csak egy kis képzelőerőre van szükség, és a terasza csodálatos pihenőhellyé válik.

A merész színek a bohó stílus legjellemzőbb vonása. Használatuknak nincsenek korlátai! Kombinálja szabadon az olyan árnyalatokat, mint a barna és a vörös a mustársárgával és az élénk zölddel.

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

A szövetek használata is nagy jelentőséggel bír. A jellegzetes mintájú párnák és takarók remekül mutatnak a rattan kanapékkal és székekkel. A boho stilusú terasz szőnyegek szintén ideálisak, és remekül mutatnak majd a fapadlón.

Érdemes gondoskodni sok trópusi növény elhelyezéséről is. Ezek egyszerűen a boho terasz elengedhetetlen elemei! Ha lehet, döntsön az egzotikus fajták, például kaktuszok vagy monsterák mellett . A kecses virágok viszont még további bájt kölcsönöznek az összképnek.

Hangulatos terasz rusztikus stílusban

A rusztikus stílus a romantikussal és meseszerűvel társítható, így az ilyen esztétikum jegyében tervezett terasz varázslatos és jó hangulatú helyiség kialakítását teszi lehetővé családi összejövetelek megtartásához, a friss levegőn.

Amikor rusztikus dekorációról beszélünk, két anyag alapvető eleme ennek a stílusnak: a kő és a fa. Ezért a terasz díszítésekor sem hiányozhatnak. Ne feledje azonban, hogy minél kezeletlenebb a fa, annál rusztikusabb hatású lesz az egész környezet. A kő viszont remekül mutat oszlopként, kandallóként vagy dekoratív falként, amelyre növények akaszthatók.

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

Egy rusztikus teraszhoz megfelelő bútoroka van szükség. Gondoljon a régi, fából vagy fémből készült bútorokra (kanapék, padok, nyugágyak), amelyek mellé fonott kosarakat helyezhet a párnák és meleg takarók tárolására - maga a tökély a téli estékre.

A fémgyertyák, az agyag- és kerámiavázák, valamint a vintage stílusú terasz szőnyegek szintén olyan további dekorációs elemek, amelyek fokozzák a rusztikus terasz varázslatos hangulatát.

Hogyan építsünk modern stílusú teraszt?

A modern terasz természetes színű, azaz barna, szürke, bézs vagy monokróm árnyalatú. Ideálisak például a sziklás felületű teraszlapok, a fagerendákkal készített betonfalak vagy a kavicsokkal körülvett tűzrakóhely.

Hogyan rendezzük be a ház előtti teraszt?

A modern stílusú terasz dekorációját textúrákkal hangsúlyozzuk. A fából, betonból, fonatokból és a fémből készült elemek tökéletesnek bizonyulnak. A kerti bútorok, azaz egy kényelmes kanapé, egy beton- vagy faasztal fémszékekkel, sok cserepes növénnyel körülvéve karakteresebbé teszi a teret.

A textíliák és a kiegészítők szintén fontos szerepet töltenek be. A bézs vagy szürke párnák kifinomult mintákkal, a kerti lámpák és a teraszvitorla (nagyszerű ötlet a terasz szél- és nap elleni védelmére) kivételes látványt teremtenek.